طريقة عمل الارز ابرام المعمر مع الطباخ المصرى
عاوزة تعملى الارز البرام او المعمر الحادق صح يبقى اعملى زى ما هقولك و هتاكلى احلى ارز بجد و تحدى و هتجربى و تشوفى
2 كوب ارز
2 كوب حليب دافىء
نصف كوب كريمة طهى
2ملعقة كبيرة مليانة سمنة و يا سلام لو سمنة بلدى
و لكل كوب رز ملعقة صغيرة ممسوحة ملح
عاوزة تعملى الارز البرام او المعمر الحادق صح يبقى اعملى زى ما هقولك و هتاكلى احلى ارز بجد و تحدى و هتجربى و تشوفى
2 كوب ارز
2 كوب حليب دافىء
نصف كوب كريمة طهى
2ملعقة كبيرة مليانة سمنة و يا سلام لو سمنة بلدى
و لكل كوب رز ملعقة صغيرة ممسوحة ملح
ننقع الارز فى الحليب و الكريمة على الاقل خالص ساعة و كل ما اتنقع اكتر كان احلى و احلى انا نقعتة ساعتين
بأكد تانى الحليب يكون دافىء و مش سخن
بأكد تانى الحليب يكون دافىء و مش سخن
اهم خطوة بقى عشان ناس كتير بتشتكى ان الارز بيلصق فى البرام
عشان الارز ميلصقش يبقى سخنى البرام و هو فاضى الاول فى فرن سخن لمدة 5 دقايق كدا و تطلعى البرام و تدهنية زيت او سمنة والافضل سمنة بس مش كتير بسيط كدا بالفرشة على الجوانب و كل البرام يكون مدهون سمنة كويس جداا و بعدين تحطى الارز و تدخلية الفرن من غير ما يتغطى و لازم الفرن يكون ساخن جدا و فى الاول درجة الحرارة تكون عاليا و اول ما يتشرب السوائل تهدى النار الى المتوسط لحد ما الرز يستوى تمام
عشان الارز ميلصقش يبقى سخنى البرام و هو فاضى الاول فى فرن سخن لمدة 5 دقايق كدا و تطلعى البرام و تدهنية زيت او سمنة والافضل سمنة بس مش كتير بسيط كدا بالفرشة على الجوانب و كل البرام يكون مدهون سمنة كويس جداا و بعدين تحطى الارز و تدخلية الفرن من غير ما يتغطى و لازم الفرن يكون ساخن جدا و فى الاول درجة الحرارة تكون عاليا و اول ما يتشرب السوائل تهدى النار الى المتوسط لحد ما الرز يستوى تمام
شايفيين اللون حلو ازاى و متحمر
و مفلفل كمان ازاى و مش معجن
جربوه على ضمانتى
جربوه على ضمانتى
الوصفه من






ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق